Codin. Ciulinii Baraganului | Panait Istrati

Informații suplimentare

Autori / Brand

Subcategorie

Vandut de:

Un autentic veritabil Traind un atasament profund fata de valorile spirituale si refuzand compromisul, pe care il plaseaza in aceeasi categorie imposibil de acceptat cu banalitatea si marginirea cotidiana care conduc spre grotesc si inacceptabil, Istrati face o mitizare a valorilor artisticului, moralitatii, justitiei. Liniile definitorii ale destinului istratian sunt hamletiene. Istrati a crezut cu fervoare in misia culturala pe care o are de implinit in lume, asa cum a infruntat si decaderea lumii, aflate in iremediabil proces de putrefactie. Sinceritatea lui Panait Istrati se reveleaza in aceasta pagina de confesiuni, care este in esenta o admirabila definitie a demersului sau literar: „Singur si sprijinindu-mi coatele la fereastra visez cateodata ore intregi. ªi nu e bine. Deoarece visul este mult mai concret cand se sprijina pe stalpii puternici ai amintirilor. ªi cunosc foarte putine lucruri despre trecutul indepartat al Egiptului. Nu este de vina timpul care mi-a lipsit sa studiez, ci imposibilitatea de a retine faptele. Creierul meu se impotriveste oricarui ajutor care vine din carti. Daca mama mea m-ar fi inscris la liceu, eu as fi fost o mediocritate uimitoare. in vreme ce, asa cum sunt, nu maimutaresc pe nimeni si nu indraznesc sa zbor catre inaltimi care cer aripi pe care nu le posed. in schimb, apreciez orice farama de adevar, care arde, ca fierul inrosit, inima mea insatiabila. Sunt un foc care arde de dorinte. Pamantul si viata nu vor fi niciodata prea mari, pentru ceea ce eu pot sa simt. O cartita incandescenta ” in definitiv, iata ce sunt. Lucian Pricop

Produse similare

Manuale Scolare Online de la grupa zero pana la liceu si scoli profesionale.
Gama larga de edituri ce permit o formare mai placuta a competentelor generale si specifice, conform programei si varstei. Astfel, avem, deja de la clasa intai, pe langa manualele de scris (vechile abecedare), manuale de literatura, de dezvoltare personala, de limbi straine, informatica, educatie muzicala, plastica, manual de arte si abilitati practice, de educatie pentru sanatate, de religie, de cunoasterea mediului. La acestea se adauga CD-uri si caiete speciale de comunicare, de matematica, caiet de lectura si caiet de muzica. Editurile au adaugat carti pentru Evaluarea Nationala (adevarate ghiduri pentru pregatirea examenelor de evaluare nationala) si carti de teste si sinteza pentru examenele de bacalaureat. In plus, sunt o multime de culegeri, memoratoare, atlase, antologii de texte, analize si sinteze literare, dar si caiete de lucru.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.